La Tragedie de Carmen

De opera Carmen van Georges Bizet is wellicht de meest beroemde opera aller tijden. Wie kent niet de melodie van de Habanera of het Lied van de Toreador? Carmen vertelt het verhaal van de wanhopige liefde van soldaat José voor zigeunermeisje Carmen. José valt voor de verleidelijke, maar oh zo meedogenloze Carmen, die op haar beurt verliefd wordt op de knappe stierenvechter Escamillo. Het hart van José breekt en een noodlottige afloop is niet meer af te wenden. Magogo Kamerorkest brengt een bijzondere versie van Bizets bombastische meesterwerk: een kameropera voor vier zangers en twee acteurs. Een geënsceneerde voorstelling vol passie, drama en hartstocht.

Over Magogo: muziek als totaalbelevenis Magogo Kamerorkest is gevestigd in Tilburg en is sinds vijf jaar huisorkest van Concertzaal Tilburg. Magogo brengt zowel ‘puur klassieke’ concerten als ook cross-overs, waarin klassieke muziek de verbinding aangaat met een ander genre. Daarnaast biedt Magogo ruimte aan jonge talenten en speelt het orkest nieuw geschreven werk en arrangementen. De beleving van de muziek zoals Magogo die maakt, wordt versterkt door visuele elementen, verrassende intermezzo's, spannende nieuwe composities en unieke gasten. Camera's kruipen in het orkest, sfeerbeelden visualiseren de muziek, dirigent Arjan Tien en zijn enthousiaste musici vertellen vanaf het podium meer over de muziek.

dirigent: Arjan Tien | Carmen: Catherine Daniel | Michaela: Christina Karenovics | Don José: Andre Post | Escamillo: Hans Voschezang | regie: Machteld Bronkhorst Bizet: Carmen | bewerking: Marius Constant

Internet Explorer:sta Active-X elementen toe op uw website om de pagina optimaal te kunnen bekijken

Klik hier om weer terug te gaan naar het overzicht